HTML/CSS

 

 

Dagdeel 3, opdracht 1

jackandjones
Click to see the website


Flat design

Ik vind Flat design een mooi design van een website, maar ik denk niet dat je het over een paar jaar nog veel ziet.

Flat design is een design waar geen kleuroverloop in zit. Er zijn ook geen schaduwen aanwezig en de afbeeldingen zijn zo simpel mogelijk vormgegeven.

 

 


websites
Click to see the website

Schreefloos en wit/ Zeshoek

Ik vind Schreefloos en wit ook een mooi design, ik vind het veel rust uitstralen. Bij Schreefloos en wit denk ik wel dat dit design wel langer blijft bestaan. Ook zit in deze website de Zeshoek de zeshoek vind ik niet zo heel speciaal, wel ziet het er heel opgeruimd uit dus bij de Zeshoek denk ik ook dat dit design langer blijft bestaan.

Schreefloos en wit is een design waar en donkere achtergrond bij zit en waar de letters wit zijn, ook zitten er aan de letter geen schreven, dat betekent dat er geen “haakjes” aan de letters zitten. Vroeger werd dat veel gebruikt omdat de tekst daardoor beter te lezen is.


 

website
Click to see the website

Blokkendoos/ Flat design

Ik vind Blokkendoos ook wel een mooi design. Bij het Blokkendoos design is het ook heel rustig en opgeruimd. Ik denk bij dit design ook dat het wel langer zou blijven. Ook zit er in deze website nog een keer Flat design waar ik het bij mijn eerste plaatje al over heb gehad.

Blokkendoos is een design waar ze plaatjes of animaties allemaal naast elkaar hebben gezet zo dat het op een blokkendoos lijkt. Je hebt het Blokkendoos design in veel verschillende vormen en maten omdat je bij dit design alles zelf in de hand hebt qua indeling van de vierkanten en rechthoeken.


 

Monochroom
Click to see the website

 

Monochroom

Monochroom vind ik een beetje op Flat design lijken. Ik vind het wel iets hebben maar ik denk hierbij ook niet dat deze stijl lang blijft bestaan.

Monochroom is dat er maar een paar standaard kleuren zijn en net als bij Flat design dat er geen overloop van kleur inzet.

 

 

 Dagdeel 3, opdracht 2

Serif
Click to see more of Serif

Serif

Het lettertype Serif vind ik een duidelijk en goed leesbaar lettertype, als het groot, maar ook als het klein is. Ik denk dat dit lettertype het best tot zijn recht komt in een logo of in een zakelijke website of iets dergelijks, vooral omdat het goed leesbaar is in het groot en in  het klein. Ik vind het wel een mooi lettertype, omdat je het voor verschillende doeleinde kunt gebruiken. Vooral de middelste ga ik zelf ook wel is gebruiken.

 

 


Sans-Serif
Click to see more of Sans-Serif

Sans-Serif

Het lettertype Sans-Serif  vind ik ook een goed leesbaar en duidelijk lettertype, als het groot, maar ook als het klein is. ik denk dat dit lettertype het best tot zijn recht komt op een kledingsite of een andere commerciele site of tijdschrift. Omdat dit lettertype op sommige manieren sierlijk is en toch de aandacht trekt. Door de sierlijke delen geeft het ook gelijk een vrolijkere uitstraling. Dit lettertype vind ik ook wel mooi omdat sommige ervan heel simpel zijn.

 


 

Fixed width
Click to see more of Fixed width

Fixed width

Het lettertype Fixed witdh vind ik ook goed leesbaar en duidelijk, als het groot maar ook in het klein. Dit lettertype komt het best tot zijn recht als een logo van een winkel. Omdat het duidelijk is en doordat sommige lettertypes al een hele andere uitstraling geven. De ene heeft meer iets weg van een computer winkel en de andere heeft meer iets weg van een restaurant of café. Ik vind dit lettertype minder mooi als de vorige twee lettertypes, omdat deze lettertypes ruiger en dikker zijn als de vorige, ook omdat deze letters ook vaak verder uit elkaar staan.


 

Fantasy
Click to see more of Fantasy

Fantasy

Het lettertype fantasy vind ik niet zo heel leesbaar. Sommige soorten zijn niet te lezen. En de andere lettertypes vind ik ook niet zo leesbaar, in het groot misschien wel maar niet in het klein. Dit lettertype komt nergens echt in zijn waarde. Waarschijnlijk zal dit lettertypen gebruikt worden als een lettertype van een game, of voor de echte plaatjes in de vorm van een letter zie je denk ik alleen op een basisschool voor de kleinere kinderen. Dit lettertypen vind ik ook niet mooi, vooral omdat je het niet kan lezen en poppetjes als letters vind ik ook niet echt iets hebben.


 

 

Script

Script
Click to see more of Script

Het lettertype Script vind ik goed leesbaar, in het groot en in het klein. Dit lettertype komt het best tot zijn recht als je iets wilt maken waar het er heelgeschetst uit moet zien. Of voor als je een verjaardagskaart typt of een geboortekaartje. Verder vind ik het een heel mooi lettertype. Vooral omdat het er uit ziet alsof iemand het zelf heeft geschreven. Dit lettertype gebruik ik ook wel eens.

 

 

 


 


Dagdeel 6, opdracht 3

Facebook

facebook

Deze layout komt het best uit in een social media websitefacebook2.
Doordat je aan de linker en rechter kant allemaal informatie en links in kunt zetten en ik het midden plek is voor de informatie die belangrijk is voor de mensen. De inhoud is heel belangrijk voor de mensen die er op zitten. En de vormgeving is dan weer belangrijk dat het fijn te lezen is voor de mensen. Deze layout is niet goed voor een portfolio website. Omdat je aan de linker en rechterkant dan overbodigen vakken hebt staan.


 

Twitter

 

twittertwitter2

Bij Twitter is het hetzelfde als bij Facebook. Ook weer dat deze layout het beste uitkomt in een social media website. Bij Twitter is ook de informatie het belangrijker dan de vormgeving, de vormgeving speelt natuurlijk ook een rol maar niet zo’n belangrijke als de informatie. Deze layout is ook niet goed voor een portfolio website. Met dezelfde reden als van Facebook.


 

Youtube

youtubeyoutube2

Deze layout kan goed tot zijn recht komen in een webshop. Doordat er verschillende kaders staan waar je kleding of apparatuur in kan zetten. Bij deze layout is de inhoud ook belangrijker. Omdat je bij bijvoorbeeld een kledingssite moet zien welke kleding er is, om zo te beslissen of je op de pagina blijft.


 

Google

googleDeze layout komt goed tot zijn recht op een beginpagina Google2van een kledingwinkel of een warenhuis. Omdat je in plaats van het logo van Google een grote afbeelding kan plaatsen en daaronder een zoekbalk waar je in het assortiment kan kijken van de desbetreffende winkel. Bij deze layout is de vormgeving het belangrijkst. Omdat je door middel van het plaatje de sfeer van de winkel kan aten zien. Deze layout kan wel mooi zijn voor een portfolio website. Als je van het plaatje een goed beeld laat zien wat jij bent en wat je gedaan hebt kan het best mooi worden.


 

Sint Lucas

sintlucasDeze layout kan het best uit komen als een kledingwinkel, SintLucas2omdat je als plaatje een mooi kledingstuk kan doen of een assaswares voor in je huis. En aan de linkerkant kan je een model plaatsen. Hier is de inhoud het belangrijkst. Omdat je de kijken moet laten zien wat je verkoopt en aanbied. Deze layout kan ook heel goed zijn voor een portfolio website. 

Dagdeel 6, opdracht 2 

Ik heb een wireframe gemaakt van de webpagina Youtube

youtube3

  

Dagdeel 6, opdracht 3

Ik heb de website van KLM in de stijl van de jaren 80/90 nagemaakt. Ik heb een lettertypen gezocht waarvan ik vond dat het bij de jaren 80/90 paste, en ik heb kleuren gebruikt die terugkomen in het logo van KLM uit de jaren 80/90. Ook is de achtergrond een van de bijgeleverde kleuren. Ik heb de achtergrond afbeelding zo bewerkt dat het een ouderwetse uitstraling heeft.

KLM

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s