Six out of Six

_MG_5182

Hello there,

Dus, laatste postje alweer. De 6 maanden zijn voorbij, ik zeg al vast van te voren dat t een gezwijmel gaat worden met terugblikken naar de 6 maanden die ik had hier, dus bereid je voor.

 

 

Ik kan wel zeggen dat ik super veel geleerd heb de afgelopen 6 maanden, door al die boeken te hebben gelezen en door al het werk wat ik heb kunnen doen met de feedback die ik daarop kreeg. De 6 maanden gingen echt als een speer voorbij, echt onwijs snel. En dat is wel een goed teken. Ik heb het ook echt naar mijn zin gehad in New York met Laura! Het was echt een hele ervaring om helemaal voor mezelf te zorgen, met de was en boodschappen doen iedere week, en bijna iedere dag nog koken na we thuis kwamen rond half 9 of 9 uur. Zelfstandiger ben ik zeker wel geworden denk ik.

 

 

Het was ook echt heel tof dat we hier volop zomer, herfst en winter mee hebben gemaakt. Toen we aankwamen was het rond de 35 tot 40 graden, hebben we op het strand gezeten en door de stad kunnen lopen in onze korte broek en shirtje, een paar maanden later stonden we met onze jassen te kijken naar hoe mooi Central Park eruit zag met alle herfstbladeren, en weer n anderhalve maand later lag er bakken sneeuw, net op het nippertje voordat we naar huis gingen. Ook heb ik hier voor het eerst echt Halloween meegemaakt, waar we ons zelf ook helemaal hadden verkleed, en een keer naar een bar zijn gegaan met een collega. De marathon was ook een ding dat een indruk had gemaakt, zo veel mensen met allemaal hetzelfde doel voor ogen. Ook nieuwjaar was geweldig om hier mee te maken op Times Square, en ik ben blij dat we uiteindelijk toch nog naar Times Sqaure zijn gegaan. Ik vond het ook hartstikke leuk om iedere keer iedereen die langs kwam het allemaal te laten zien.

 

 

Hoogte punten van de touristische dingen vond ik de Freedom Tower die nu op de plek stond van de Twin Towers, Central Park vond ik super om te zien, de South Ferry, Brooklyn- en Manhattan Bridge.

_MG_7801Mijn laatste dagen hebben we op dinsdag Nathalie dan naar het vliegveld gebracht, en hebben we onze eindbeoordeling in laten vullen in het kantoor. Iedereen vond het weer even leuk om ons te zien en we hadden allebei een hele goeie beoordeling gekregen, we hadden nog even met wat collega’s gepraat voordat we er weer vandoor gingen.

Woensdag hebben we alvast wat schoongemaakt voordat we naar Central Park gingen om daar voor het laatst nog een keer door heen te lopen. We zijn toen naar het grote meer gegaan met de subway en zijn een stukje naar achter gelopen. Achterin Central Park is het minder mooi als voorin dus we waren daar al snel een beetje uitgekeken, we hebben toen nog even op een bankje zitten genieten van een paar oreo’s voordat we weer een subway in gingen om naar China Town te gaan voor wat souvenirs te kopen. _MG_7840Daar hebben we allebei wel wat dingen gehaald, en toen alle winkels een beetje dicht gingen zijn we richting huis gegaan. Eenmaal thuis hebben we een ‘horror’ film gekeken en een fantasie filmpje, toen was het al weer aardig laat en zijn we onze kamers ingedoken. Ik heb toen nog mijn koffer zo ver als kon ingepakt en nog een film gekeken, en wat op facebook gezeten en nog met Maaike geskyped. Ik wilde laat gaan slapen want dan was ik moe in het vliegtuig en zat ik bijna meteen in het ritme van Nederland, en dat was gelukt want ik ging rond 6 uur naar bed. En de wekker ging weer om half 8 om het appartement op te ruimen, nog wat laatste souvenirs te halen, en de koffer helemaal in te pakken. We hebben al die maanden gezegd dat we er nog een hele tijd waren dus dat we tijd genoeg hadden om souvenirs te kopen, maar uiteindelijk hebben we het meeste in de laatste 2 dagen gekocht haha. _MG_7847Weer thuis nog wat gegeten voordat we moesten vertrekken naar het vliegveld. We vertrokken rond half 2, en hadden nog een klein probleempje met inchecken, want ik had niet het goede vluchtnummer ofzoiets bij. Maar die man belde even en kon me gewoon door laten. Daarna hebben we nog een tijdje in de rij gestaan bij de duane, waar ik voor t eerst in zo’n full body scan ding ben geweest. Daarna konden we doorlopen en hebben we nog een uurtje bij onze gate moeten wachten voor we het vliegtuig in konden. De terugreis was veel minder comfortabel dan de heenreis, er waren niet echt goeie films en muziek en de stoel zat niet echt geweldig, dus heb niet echt heerlijk kunnen slapen daar. Na 6,5 uur vliegen waren we eindelijk aangekomen in Brussel, het duurde wel nog een tijdje voor we ook echt in de welkomsthal waren. Waar ons mam, pap, bas, Matty, Yick, Tara en Romy op me stonden te wachten met een spandoek, echt leuk dat ze allemaal helemaal naar Brussel komen om me op te halen! ’s Middags zijn we meteen naar opa gereden toen ik mijn koffer uit had gepakt, ook fijn om hem weer te zien. Mijn oom, tante en Sanne waren er ook, wat natuurlijk ook leuk was. ’s Avonds meteen met de vriendengroep wat gaan drinken en naar de Sok gegaan. En Zaterdag naar de Open Dag op school geweest, waar ik mijn stagegesprek heb gehad en met een hoop leraren heb gepraat en wat vrienden tegen kwam. ’s Avonds nog even bij moeten komen van alles en zondag met de vriendengroep shoarma wezen eten en gaan bowlen. Vandaag weer gelijk naar school geweest, dus het leventje gaat weer gewoon door.

 

 

 

Wat ik gemist heb ik Nederland? Mijn bed. Maar auto rijden en bier drinken staat ook op het lijstje. Vrienden en familie vanzelfsprekend ook, en voordat ik naar school was geweest stond die er ook op, maar ik doe liever werken bij EIC. Haha. Mijn geld mis ik ook. Want dat is weg nu haha.

 

Hartstikke bedankt voor het lezen de afgelopen 6 maanden, en groetjes uit Schijndel!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s