Happy New Year!

_MG_7399

 

 

Halloo,

 

Weer een blogje voor de laatste paar dagen van de kerstvakantie. Woensdag waren Laura, Emily en de moeder van Laura gaan winkelen bij een paar kledingwinkels, en zijn de vader van Laura en ik naar de B&H gegaan. Dat is een soort MediaMarkt maar dan heel groot en ze hebben werkelijk bijna alles, ze hebben daar ook een heel raar systeem wat super goed werkt, er lopen allemaal van die lopende banden boven aan het plafond en zo gaan de dingen die je wilt hebben naar de kassa, zodat je er zelf niet mee hoeft te lopen. Ze hadden er ook een kleine drone voor 18 dollar, echt super goedkoop maar had hem niet gekocht. Wij waren zo weer thuis nadat we de dingen hadden gehaald die de vader van Laura moest hebben. Maar de dames hadden 2 of 3 uur langer nodig. Dus we hebben thuis maar wat rondgehangen en gewacht tot ze thuis waren. Na het eten zijn Laura, Emily en ik naar de bioscoop gegaan om naar Sisters te gaan, je moest minimaal 13 jaar zijn om die film te kunnen bekijken maar Emily had haar ID niet bij dr dus mocht ze er niet in. Toen zijn we nog even een Starbucks in gegaan voordat we weer naar huis gingen.

Donderdag was het oudjaars dag, eerst was het plan om om 7 uur naar de kerk te gaan, en daarna door te gaan naar de Manhattan Bridge omdat je daar mooi uitzicht zou hebben op het vuurwerk van de Brooklyn Bridge. Maar ‘s ochtends was het plan verandert, het was toch eigenlijk wel een must om naar de Ball Drop te gaan kijken op Times Square. Ze laten ieder jaar een Bal die hoog boven op een gebouw staat een stukje naar beneden zakken, en dat is dan een Big Deal. Dus na wat getwijfeld te hebben gingen Emily, Laura en ik toch maar naar Times Square toe om daar het nieuwe jaar in te gaan. We waren eerst nog even naar een boekenwinkel geweest die iets van 3 verdiepingen hoog was, want Emily leest nogal onwijs veel. En daarna gingen we al naar Times Square, we waren er ongeveer rond half 3 ‘s middags, om een goeie plek te hebben voor de Ball Drop. Even in een soort van rij gestaan tot we door mochten lopen. En toen moest ik ineens mijn rugzak weggooien. Die mocht er niet in, i.v.m. de ruimte die alle rugzakken in zouden nemen, maar vrouwen mochten wel hun handtas meenemen. Ja, inderdaad, onzin. Heel mijn rugzak leeggehaald en spullen in m’n jaszak en in Emily’s tas gedaan, toen nog is gevraagd of ik hem zo mee mocht nemen, maar dat mocht ook niet. Nog weer 10 minuten daar staan denken of ik m nou weg zou gooien of niet en toen nog maar is gevraagd of ik hem misschien op mocht rollen en dan zo in Emily’s tas doen. Maar dat mocht ook niet. Dus toen maar weggegooid. Anders moesten we eerst weer terug naar huis en dan weer daarheen en dan waren we waarschijnlijk onze plek kwijt, en we hadden wel een goeie plek. Ach, ik had hem toch al zo’n 4 jaar en ik had toch al een nieuwe tas gekocht (die nog steeds te koop is. *hint*) Dus vanaf ongeveer 3 uur stonden we daar, te wachten op 12 uur. Dat is 9 uur, 9 uur staand wachten tot de tijd voorbij gaat. In het begin waren we nog even op de grond gaan zitten omdat we wisten dat we nog lang moesten blijven staan en het nogal koud was met de wind soms. Het was onwijs lang wachten, en het was ook super koud soms, en onwijs druk, én ik zou het niet nog is doen, maaar, als je dan met nieuwjaar in New York bent moet je dit wel gezien hebben. Het was ook echt een super ervaring er weer bij, hoe iedereen daar ieder uur af staat te tellen tot het nieuw jaar is in andere landen met een andere tijdzone en hoe blij iedereen is als het dan eindelijk nieuwjaar is in New York was echt geweldig. Ik heb daar op Times Square ook nog een paar keer video gebeld met mijn vriendengroep wat ook heel leuk was om ze weer even te zien terwijl hun al het nieuwe jaar aan het vieren zijn. Maar ik had achteraf toch heel graag gewoon thuis gezeten met nieuwjaar, bij familie en vrienden. Maar dat moet volgend jaar dan maar haha.

_MG_7386 _MG_7391

Toen we moesten wachten op Times Square kregen we ook ineens van die rare hoeden naar ons toe gegooid vanaf de zijkant, dus op n gegeven moment had iedereen allemaal een paarse hoed op, en een paar uur later deden ze hetzelfde maar dan met paarse ballonnen. En toen het eenmaal nieuwjaar was werd er ook onwijs veel met confetti gegooid vanuit de appartementen boven Times Square. En rond half 1 gingen we bijna meteen weer richting het appartement, want de meeste mensen gingen alweer meteen weg,

 

Vrijdag gingen de ouders van Laura ook weer naar huis, dus toen zijn we thuis gebleven tot ze moesten vertrekken en samen met hun naar het vliegveld gegaan, waar we daar weer afscheid hebben genomen. Omdat ze midden op de dag op het vliegveld moesten zijn hebben we niet veel gedaan die dag, we zijn ‘s avonds ook mooi thuis gebleven. Dat was weer even wennen het appartement weer met z’n 2e.

 

Zaterdag wilde ik toch nog even terug naar B&H om die kleine drone te kopen, haha ik kon het niet laten. Maar toen we aankwamen bij de winkel bleek ie iedere zaterdag dicht te zijn, dit is echt de eerste winkel waarvan ik zie dat ze een dag in de week dicht zijn. Niet meer gewent sinds we in New York wonen om van te voren eerst even te kijken of de winkel wel open is. Toen zijn we maar naar Union Square park geweest, want daar was die ene boekenwinkel en omdat ie zo groot was hadden we nog lang niet alles gezien, en ze verkochten ook meer als alleen boeken dus was het voor ons ook wel leuk om even terug te gaan. Daarvoor waren we ook nog even naar een BestBuy geweest om rond te kijken. Daarna was het plan eigenlijk om naar China Town te gaan om voor mij een nieuwe rugzak te kopen, dit keer eentje die ik wel leuk vind. En om daar uiteten te gaan. Maar Laura had pijn aan haar voeten dus waren we maar naar huis gegaan en thuis gewoon gekookt en een film gekeken.

Zondag hadden we nog een poging gedaan bij de B&H voor de kleine drone maar hij was niet meer in de reclame dus was hij weer 30 dollar, en dat wilde ik niet doen haha, toen hebben we daar maar een tijdje rondgelopen en zijn we richting China Town gegaan voor een nieuwe rugzak en om uiteten te gaan bij een restaurantje waar we al eens eerder waren geweest.

 

Vandaag moesten we er weer aan geloven, we moesten weer gaan werken.  Ik heb in de vakantie een hele hoop opdrachten gekregen, dus het doel is om alles af te maken voor we over 3 weekjes al weer klaar zijn met onze stage.. Pfoe dat ging snel zeg, iedereen zei het al van tevoren en ik dacht zelf ook wel dat het snel zou gaan. Maar het zit er nu echt al bijna op. We hebben ook wel bijna alles wat we wilde doen gedaan hier in New York, we hebben alleen nog geen sneeuw gezien, maar het begint al behoorlijk koud te worden dus ik hoop dat we dat nog zien voor we naar huis gaan.

 

Iedereen nog een gelukkig nieuwjaar, en de beste wensen!

Bedankt voor het lezen en groetjes uit New York!

Advertenties

2 gedachtes over “Happy New Year!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s