Three out of six

 

Central Park

Dames en heren,

Het is zo ver, we zijn al op de helft van de stage. Er zitten er al 3 maanden op, en nog 3 te gaan. De eerste dag dat we hier kwamen was het onwijs warm en zaten we zwetend te wachten in het appartement van onze verhuurders tot we de sleutels kregen, en ondertussen is het al herfst aan het worden hier in New York, wat super mooi is in Central Park. Ook is het in plaats van 35 graden nu rond de 15, en de winterjas is al aan geweest.

Al 3 maanden helemaal voor onszelf gezorgd en veel zelf moeten regelen, en ook al 3 maanden in plaats van het kleine, gezellige Schijndel, het grote, drukke New York.

Brooklyn Bridge high line Strand

Een collega van ons zei laatst tegen ons dat hij de toeristen makkelijk kan onderscheiden van de locals. De toeristen staan soms nog met open mond naar boven te kijken hoe groot het hier allemaal is. Maar zelfs na 3 maanden hier gewoond te hebben denk ik dat ik nooit stop met het omhoog kijken en denken hoe onwijs groot het hier is. Het blijft super tof om te zien.

 

Afgelopen week hebben we de halve week nog door kunnen brengen met Matty en Tara. Maandag en dinsdag gewoon wezen werken, en goh wat duurde die dagen lang, dat je daar moet gaan werken terwijl je vrienden eindelijk op bezoek zijn. Woensdag hadden we een dag vrij, en die begon meteen goed want het weer zat tegen. Het heeft bijna de hele dag geregend. Sinds Laura en ik hier zijn heeft het denk ik in totaal 6 keer geregend, in 3 maanden tijd. En natuurlijk moet het de ene vrije dag door de weeks die we hebben met Matty en Tara dan regenen. We hadden even getwijfeld maar we gingen toch maar ons plan wat we die dag hadden uitvoeren. We wilden naar Flatiron building, Washington Square Park, Central Park en naar een spookhuis gaan. Voor dat we gingen even de reviews van het spookhuis gelezen en besloten er niet heen te gaan omdat veel mensen moesten wachten voordat ze binnen konden. Eenmaal bij het Flatiron building in de regen besloten dat we niet meer naar de parken gingen en maar droog in winkels gingen kijken. Na de winkels waren we uit eten gegaan in ChinaTown, helaas viel het eten een beetje tegen haha. Na het eten naar Times Square gegaan om in souvenir winkels te kijken voor Matty en Tara. En ’s avonds weer een film gekeken met z’n alle. Donderdag moesten Matty en Tara al weer naar huis, kort maar zeker wel super gezellig geweest! Ze waren nog even naar het werk gekomen omdat ik hun boarding passen uit zou printen en daar weer afscheid genomen. Vrijdag was Chris vrij dus was het nogal een saaie dag, Chris weg en Matty en Tara weg.

Verder heb ik deze week gewerkt aan de website van EIC,  aan de portfolio website van een beginnende actrice en 3 websites responsive afgemaakt.

 

HalloweenVrijdagavond hadden we met Bo, een nederlandse collega, kunnen regelen dat we naar een Halloween feest konden gaan. Na het werk moesten we allebei nog wat dingen halen voor ons costuum, thuis snel gegeten en ons klaar gemaakt. Nogal een tijdje in de Subway gezeten maar uiteindelijk kwamen we bij de bar aan. Bo was er zelf ook en onwijs aardig en ons voorgesteld aan haar vrienden die vanuit Nederland hierheen kwamen om mee te doen aan de Marathon die afgelopen zondag was. Het was een gezellige avond.

Marathon3Zaterdag moest er dus uiteraard uitgeslapen worden en daarna hebben we de was en boodschappen gedaan. Dat vinden we tegenwoordig wat fijner als op zondag omdat je dan de rest van het weekend geen dingen meer hebt die moeten gebeuren. Daarna is Laura op bezoek geweest bij een familielid van haar die ook in New York was voor de Marathon. Ik heb ondertussen met mam geskyped. En daarna was ik weer begonnen met het alvast klaar maken voor het volgende feest van Halloween. Toen Laura eenmaal thuis was hebben we nogal lang gezocht naar een feest voor 18+, want het is hier bijna allemaal 21+ door de alcoholwet. Uiteindelijk eindelijk iets gevonden en ons helemaal klaar gaan maken. Daarna de Subway richting Brooklyn gepakt en zo naar het feest proberen te komen. Maar natuurlijk kunnen wij dat niet meteen goed doen en moesten we nog rondlopen om de Subway te zoeken, en om het feest te vinden, en om de goede Subway te pakken. Is moeilijk voor ons. Eindelijk het feest gevonden en toen bleek het best een klein kroegje te zijn met live muziek wat 12 dollar intree kostten. Even overlegt en weer weg gegaan, dan maar richting Times Square dachten we, daar moet vast wel iets te doen zijn. Nope, er liepen wel wat mensen rond in costuum maar er was verder niet echt iets te doen. Toen maar weer naar huis gegaan. We waren wel pas rond half 3 thuis door het lange reizen enzo. Gek genoeg hebben we ons wel vermaakt die avond, het was echt leuk om al die mensen verkleed te zien.

Marathon

Zondag hebben we dan natuurlijk weer uitgeslapen en zijn we richting de Marathon gegaan om naar het familielid van Laura te gaan kijken, na hem een paar keer gemist te hebben waren we hem uiteindelijk tegengekomen. Het is nogal moeilijk om iemand daartussen te zoeken, want er doen echt onwijs veel mensen aan mee. Dat was ook mooi om te zien, er doen echt allerlei soort mensen aan mee, iedereen met een eigen reden. Ik zag ook 2 mensen die in een rolstoel zaten en die vooruit gerold werden door een familie lid. Marathon2Ook waren er supporters langs de kant die t-shirts hadden gedrukt dat iemand voor hun vader rende. Echt mooi om te zien hoeveel mensen er aan mee doen en met wat voor reden. Ook dat er zo veel supporters langs de kant staan om iedereen aan te moedigen. We stonden een keer langs een man die echt werkelijk waar iedereen aan het aanmoedigen was, de meeste mensen hadden hun naam op hun shirt staan. Echt mooi om te zien hoeveel mensen er aan mee doen en hoeveel mensen er staan om ze aan te moedigen, moet je na gaan hoeveel geld er opgehaald word voor de goede doelen. ’s Avonds hebben we weer besteed om onze boeken uit te lezen voor de volgende dag. Dit was zonder grappen mijn eerste boek wat ik echt oprecht leuk vond. Het boek heette Poster Art. En hij komt zeker op mijn lijstje met aanraders voor design liefhebbers.

 

Vandaag heb ik verder gewerkt aan de website van EIC, want die moest eigenlijk afgelopen vrijdag al af. Maar ik heb ook gewerkt aan de portfolio website. Mijn Bookquiz ging heel goed en heb weer een ander boek gekregen die ik vrijdag weer uit moet hebben, maar gelukkig weer door Chris zijn 33% extra tijd mag ik hem weer maandag uit hebben.

 

Groetjes uit New York en bedankt voor het lezen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s