First week!

Hallo allemaal!

Ik heb er even over zitten denken en ik ben van plan om iedere maandag een post te schrijven, mocht ik ooit echt iets kwijt willen dat komt er iets eerder een berichtje.

 

Mijn eerste werkweek zit erop, de uitslag van de test was dat ik voor de User Interface in aanmerking kwam en Laura voor Grafisch Vormgeven. Vind het zelf wel een beetje raar omdat we allebei hadden gereageerd op een bericht voor Grafisch en er toen ook gezegd werd dat we beide voor Grafisch kwamen. Ik ben wel benieuwd hoe het gaat zijn en of ik dit ook leuk ga vinden, maar aangezien ik mezelf altijd breed op heb proberen te stellen denk ik dat dit wel goed gaat komen.

Cabs

Sanford wil ons voordat we aan het werk gaan op een bepaald niveau hebben, dus ik heb afgelopen week een hele hoop filmpjes gekeken over hoe je Photoshop beheerst. Niet verkeerd, want je leert er veel van maar de hele dag van 12 tot 8 filmpjes kijken is niet bepaald leuk. Tussen de filmpjes door heb ik dus ook wat technieken uitgeprobeerd en mijn eigen foto’s bewerkt. Ik moet zeggen dat ze er nu wel beter uitzien als hiervoor haha.

We hadden vorige week woensdag ons eerste boek al in moeten leveren, en daar zijn we niet op beoordeeld. Maar we kregen wel gelijk een nieuw mee die we vrijdag uit moesten hebben. Het is dus hard werken, van 12 tot 8 op het kantoor en na het werk nog tijd vrijmaken om de boeken te lezen. Zo is mijn eerste werkweek wel een beetje gegaan. Afgelopen vrijdag moesten we ons andere boek alweer uithebben, daar zijn we wel op beoordeeld, het gaat dus zo, Chris, onze stagebeleider, bladert door het boek en vraagt er ongeveer 8 dingen uit. Van die 8 mag je er 3 fout hebben. Daarvoor zijn we allebei geslaagd.

Vrijdag na het werk zei Laura tegen mij dat ze een heel dik boek had gekregen en dat ze die woensdag uit moest hebben. Ik begon heel hard te lachen want ik had geen boek gekregen voor in het weekend. Ik blij. Tot we in de subway Chris tegenkwamen die toevallig een boek voor mij mee had genomen om te lezen dit weekend. Balen dus. Mijn nieuwe boek heette Under The Fold, of zoiets. En die moest ik maandag al uit hebben.

 

Het weekend was wel heel leuk. Vrijdagavond waren we van plan om de South Ferry te nemen die richting een ander eilandje vaarden. Mijn tante vertelde me dat ik dat moest doen want het was gratis en je kon vanaf het bootje het vrijheidsbeeld zien en een stukje skyline van New York. Maar helaas waren Laura en ik moe dus zijn we maar gewoon naar bed gegaan. Zaterdagochtend dus maar een planning gemaakt van wat we wilde doen die dag. We zijn naar de High Line geweest. Dat was een oude Uitzicht High Linesubway lijn die niet meer gebruikt werd en waar nu allemaal natuur op was gemaakt. Daar hebben we een tijdje op gewandeld, je had daar zo nu en dan prachtig uitzicht over de stad en van de kust. Onderweg op de High Line kwamen we zo’n monnik tegen die Buddha aan het prijzen was. Hij duwde gelijk een of ander goud plaatje in mijn handen en gaf Laura een armbandje, hij haalde een soort note-bookje uit zijn jas en zei dat we onze namen op moesten schrijven. Dus wij doen dat. Op het laatste zegt ie van ”Yesh and twientieg doolar.” In z’n gebrekkige engels. Dus uiteindelijk moesten we dus geld gaan geven voor Buddha. We keken elkaar aan en zeiden tegen de man dat 20 dollar veel te veel was. Hij gaf nog een armbandje en bleef doorgaan. Ik dacht ja prima dan geef ik die arme man maar even 5 dollar. Hij bleef aandringen en uiteindelijk wouden we allebei 5 dollar geven, dus samen 10. Ik gaf hem alvast 5 dollar van mij en ging verder in het potje graaien naar 5 dollar voor Laura. Ik vond een briefje van 10 en zei tegen hem zo en dan die 5 terug. Hij pakte het aan en zei ”So ies goed, ies goed so.” Wij heel verbaast kijken en maar doorgelopen. Dus dat was dat.

Nadat we van de High Line afkwamen hebben we een subway gezocht en zijn we teruggegaan naar Times Square. Hebben daar bij een super leuk restaurant Central Park Nightgegeten. Ideaal, de menukaart openslaan en meteen weten wat je wilt. Dat hadden we allebei wel. De ober was heel aardig en maakte een foutje met het drinken en lachte het weg. Laura maakte daar ook even een blundertje, en daar kon hij ook om lachen. Ik had halve portie Spaireribs besteld en Laura een Chicken Wrap. Het eten kwam ook heel snel terwijl het behoorlijk druk was in het restaurant. Toen zijn we doorgelopen naar Central Park en hebben daar op een groot grasveld ons boek proberen te lezen maar ondertussen werden we veel te veel afgeleid door van alles wat er om je heen gebeurde. Toen het wat donkerder werd hebben we de subway gepakt naar ons appartementje en hebben ons even omgekleed in een lange broek en een vest, Vrijheidsbeelden hebben toen de subway gepakt naar de South Ferry. We wilde het in het donker doen omdat we dachten dat het dan mooi zou zijn met alle gebouwen en het vrijheidsbeeld verlicht. En dat klopte ook. Het was een super mooi uitzicht.

Doordat we zaterdag wat later thuis waren hebben we zondagochtend uitgeslapen. En wilden we tegen de avond naar de Brooklyn Bridge gaan. Omdat ik dan nog net genoeg licht had om een foto te maken met mijn camera en dan zou alles ook verlicht zijn. Toen we aankwamen in Brooklyn waren we richting de zee aan het lopen en kwamen we een brug tegen. Laura zei dat dat de Brooklyn Bridge was dus toen zijn we daar op gaan lopen. Onderweg kwamen we er echter achter dat het niet de Brooklyn Bridge was maar de Manhattan Bridge. We zagen dat omdat we links van ons de Brooklyn Bridge zagen. Haha wel een blunder maar eigenlijk pakte het veel beter uit want nu hadden we een onwijs mooi uitzicht van de Brooklyn Bridge en de gebouwen. We gaan wel nog is terug om echt over de Brooklyn Bridge te lopen, gewoon voor het gevoel haha. Toen weer de weg terug zoeken naar een subway, wat soms moeilijker is als het lijkt. Even verdwaald in ChinaTown maar al snel de weg weer gevonden. Thuis weer even het boek gelezen en dat was het weekend al weer. Manhattan Bridge

 

Vandaag begon de 2e week van mijn stage. Mijn boek ingeleverd en weer goed beoordeeld, nu heb ik een boek dat Sexy Web Design heet en die moet ik vrijdag uit hebben. Vandaag al veel meer gedaan, wel weer wat filmpjes gekeken maar ook veel geoefent in Photoshop. Na het werk weer boodschappen gedaan voor bijna heel de week, dus hoeven we dat ook niet meer te doen.

 

Bedankt voor het lezen en groetjes uit New York!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s